Процесът

01

Първи контакт с клиента – Търговски отдел

Нашите специалисти са на разположение да ви консултират и да ви предложат най-доброто за вас решение.

Отдел Маркетинг ще ви дадат подробна информация за характеристиките на продуктите от които се интересувате и ще бъдат с вас през целия процес, от поръчката през получаване на всички видове сертификати до получаване на вашата стока.

02

Тъкане

Модерната тъкачница е оборудвана за производство на платове от 50 гр/м2 до 450 гр/м2, в различни видове сплитки, както в дюс така и пъстротъкани.
Произвеждат се платове в различни състави – памук, памук/полиестер, памук/полиамиди, 100% полиамид, 100% полиестерна коприна, арамидни и антистатични платове.
Тъкачницата разполага със собствено развойно звено, оборудвано с модерен софтуер ARAHNE DOBBY за разработка на платове, които дава възможност за 3D визуализация на платовете.
Въведената система за контрол на качеството на суровите тъкани гарантира високо качество на платовете.

03

Багрене и апретура

Багрилно-апретурните процеси са изключително разнообразни и високо технологични. Притежаваме обособени сектори за багрене на прежди от 100% памук, памук/полиестер, памук/полиамид с реактивни, кюпни ( VAT ), дисперсно-кюпни и дисперсно-реактивни багрила, в капацитет обслужващ собственото производство на пъстротъкани платове.
Сектор за багрене на платове от 100% памук, памук/полиестер, памук/полиамид, 100% полиамид, 100% полиестерна коприна, арамидни и антистатични платове, с реактивни, дисперсни, VAT, кисели и метал-комплексни багрила, като прилаганите методи за багрене са PAD-STEAM и метода на студено отлежаване.

Печатане на платове – рото-печатна система с реактивни, пигментни и кюпни багрила, до 8 цвята с гаранция за високи устойчивости.

04

Финишни обработки

Върху всички пъстротъкани, печатани и гладко багрени платове могат да бъдат приложени следните финишни обработки:
• Гарантирана свиваемост
• Немачкаемост
• Хидро и олеофобиране
• Намалена горимост
• Антибактериалност
• Обработка срещу насекоми и кръвосмучещи
• Дву и три слойни мембрани – ePTFE, Bi-component и PU мембрана
• Механични обработки – кардиране и шмиргеловане
Щампираните тъкани за униформи изпълняват всички задания на клиента, покриващи НАТО стандартите за маскировъчни характеристики във видимия и IR – спектър.
Багрилно-апретурното производство притежава колористичен център за измерване и проектиране на цветове, свързани с производствения процес.
За багрилно-апретурните процеси има вътрешно цехова лаборатория за междуоперационен контрол на технологичните параметри и краен контрол за окачествяване на тъканите в специализиран отдел, преди експедирането към клиентите.
При крайният контрол, тъканите получават пълен сертификат за качество от акредитирана лаборатория.

05

Дизайн и моделиране – R&D

МАК-В разполага със собствено звено за развитие на готови изделия, което включва изработване на собствени модели и изработване на модели по документи и желание на клиента. Дружеството притежава CAD-CAM система за размножаване, отдел с необходимото оборудване за производство на пред-производствена мостра и изработване и документиране на необходимата техническа документация за производство.

06

Кроене

Кроялният участък е напълно автоматизиран с голям капацитет за обслужване на собствено производство и суб – контрактори, в специални програми, когато са необходими допълнителни капацитети. Шивален участък е специализиран в производство на всички видове униформено и работно облекло и линия за производство на ризи и определени продукти за свободното време и спорта.
От дълги години фирма МАК-В има изградени отношения с надеждни подизпълнители, чиято дейност контролираме с технологичен отдел, със собствен транспорт и звено по контрол на качеството.
Цялата продукция която излиза от шивален участък или подизпълнители, минава пълен контрол и пакетаж.

07

Качество и контрол

МАК-В разполага със собствено звено за развитие на готови изделия, което включва изработване на собствени модели и изработване на модели по документи и желание на клиента. Дружеството притежава CAD-CAM система за размножаване, отдел с необходимото оборудване за производство на пред-производствена мостра и изработване и документиране на необходимата техническа документация за производство.

Контакти

Адрес

гр. Габрово 5300
бул. "Трети Март" 9

E-mail

secretary@mak.bg

Тел.

Технически секретар:
+359 66 801 264

Маркетинг платове
+359 66 801 244

Маркетинг облекла
+359 66 801 250

Факс

+359 66 801 246

Изпратете ни запитване
ИЗПРАТИ